Novice in obvestila

– Spletno predavanje o osebni asistenci –

Preko aplikacije zoom je potekalo v četrtek, 10. 3. 2022.
Zanimanje je bilo veliko, odgovorili smo na mnogo vprašanj in podali vse potrebne informacije, ki jih potrebujete za vključitev v storitev osebne asistence.
Naše predavanje najdete na tej povezavi: Osebna asistenca – Zavod ZRIPS (10. 3. 2022) – predstavitev.

– Vabljeni v naš Zavod –

Pred kratkim je v veljavo stopil Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o osebni asistenci (ZOA-B).
Vse zainteresirane uporabnike, ki so ali bodo zaradi sprememb izgubile pravico do izvajanja, prisrčno vabimo v naš Zavod. Vabljeni pa seveda tudi vsi novi.
Zaposleni v ZRIPS se trudimo biti dosledni, točni, ažurni in delamo v skladu z zakonodajo.
Poleg tega pa se trudimo lepo skrbeti tako za naše uporabnike, ki so srce ❤ našega Zavoda, in nam dajejo zagon za nadaljnje delo, kot tudi za osebne asistente.
Za več informacij nam lahko pišete na info@zrips.si.
Vabljeni.🌸

“DAN za ZDRAVJE”

V torek, 31. 8. 2021, smo na Mackadam Ranču v Dupljah, pripravili “Dan za zdravje” za vse zaposlene. Večina naših zaposlenih je svojcev, zato smo želeli pripraviti dogodek, na katerem bodo lahko sodelovali tudi invalidi in njihovi družinski člani. Tako je poleg Dneva za zdravje, potekal tudi projekt “Znanje in šport za boljši jutri”, ki je bil namenjen invalidom. Dogodka se je udeležilo več kot 120 gostov, od tega okoli 40 invalidov.

Dopoldan so zaposleni poslušali predavanje Janija Prgića, z naslovom “Tanka črta odgovornosti”, med tem pa so za invalide posrkbeli prostovoljci. V dogodek je bilo vključenih 12 prostovoljcev, večinoma iz Gorenjske, ki so med predavanjem zaposlili invalide s športnimi aktivnostmi, barvanjem, igranjem družabnih iger, risanjem…

Po predavanju smo se vsi povabljeni učili osnov karateja, skupaj z Bojanom Marinčkom, ki je specializiran za vadbe za osebe s posebnimi potrebami. Po športni aktivnosti smo imeli kosilo, nato pa živo glasbo z Andrejem Fickom, saj imajo naši uporabniki izredno radi narodno zabavno glasbo.

Za konec so dan popestrili plesalci plesne šole Tej Dance, ki so skupaj z nami zaplesali  in nas naučili nekaj plesnih korakov.

Na Ranču Mackadam smo imeli možnost jahanja, tako da so v popoldanskem času  naši uporabniki  jahali konje, pod vodenjem jahalnih učiteljev.

Dogodek je bil v prvi vrsti namenjen promoviranju zdravja na delovnem mestu, ter srečanju vseh uporabnikov in njihovih svojcev, ki so vključeni v zavod ZRIPS.

Naši zaposleni  so na tem dogodku imeli priložnost spoznati nove ljudi, se z njimi pogovarjati, družiti ter izmenjavati svoje izkušnje.

Prav zaradi organiziranih aktivnosti za invalide in srčnih prostovoljcev, ki so z invalidi izvajali različne aktivnosti, pa so se tudi starši in svojci naših uporabnikov lahko sprostili.

Za uspešno izpeljan dogodek se moramo zahvaliti tudi našim donatorjem:

ŽELVA d.o.o.

KARANTANIJA BH d.o.o.

ELEKTRO LJUBLJANA

KRKA d.d.

ELISA PRINT d.o.o.

in ostalim fizičnim osebam, ki so donirali sredstva v ta namen.

O našem dogodku pa lahko preberete tudi v Gorenjskem Glasu (torek, 7. september 2021) in na spletni strani Gorenjski Glas.