Pohištvo - uredimo dom

» Projekt Marija «

Poleg urejanja vse potrebne dokumentacije za izvajanje osebne asistence je naša naloga tudi, da tako uporabnikom, kot asistentom omogočamo primerno okolje za bivanje in za delo, kar je tudi zakonsko opredeljena z 12. členom Pravilnika o izvajanju osebne asistence (Ur. list RS št. 57/18 s spr.).

KAKO JE POTEKAL NAŠ DAN?

V petek, 11. 12. 2020 smo izvedli naporno akcijo v kateri nam je pomagala skupina prostovoljcev. Nudili smo pomoč družini, ki je živela v skromni hiški, ta pa je bila popolnoma neprimerna za bivanje. Skupaj smo v dobrih dveh urah spraznili staro hišo, v kateri je živel gospod s svojo sestro – prijetno, nasmejano in navihano gospo, z motnjo v duševnem razvoju. Razmere za delo so bile vse prej kot prijetne, saj smo morali dostopati do stare hiše na izredno ne ravnem terenu, ki je bil razmočen od dežja. Pohištvo v hiši je bilo staro in dotrajano, hiša pa umazana in vlažna. Jeseni je pomoč družini nudil VDC, ki ga gospa obiskuje in nekaj prostovoljcev, s pomočjo katerih so spraznili in očistili novejši objekt. S pomočjo VDCja, ter vodjo enote, se je gospod odločil in začel s prenovo novejšega objekta, v mesecu decembru pa sta se tudi že preselila. Na pomoč pri praznjenju hiše nam je priskočil tudi lastnik, ki se je od stare hiše in pohištva le s težavo poslovil in je akcijo spremljal s solzami v očeh.
Zavedanje, v kako težkih in nemogočih razmerah sta gospod in gospa živela in sama akcija sta nas utrudila, vendar so bili občutki po akciji prijetni, saj vemo, da smo gospodu in gospe omogočili lepše prihajajoče praznične dni in čudovito življenje.
Hvala vsem prostovoljcem, ker ste pomagali pri obnovi stanovanja.