Pohištvo - uredimo dom

» Projekt Pohištvo.si «

V začetku leta 2022 smo sprejeli večjo donacijo novega pohištva od podjetja EUROTRADE1 d.o.o. (pohistvo.si). Vedeli smo namreč, da je v našem krogu veliko socialno ogroženih družin, ki potrebujejo pomoč tudi pri opremljanju doma, saj si vsak zasluži toplo posteljo, udoben kavč, mizo in omaro.

Ponujena donacija je bila v obliki novega pohištva in preden smo jo sprejeli, smo se morali hitro organizirati kam bomo to pohištvo skladiščili. S pomočjo Zveze Sožitje, ki so nam omogočili skladiščni prostor v enem izmed njihovih praznih prostorov, smo uspešno skladiščili preko 20 kosov novega raznolikega pohištva. Prejeli smo dva kavča, več postelj, polic, omaric, stole in pisalne mize. Donacija je za nas predstavljala kar velik organizacijski izziv, za katerega nismo prejeli drugih sredstev razen pohištva, saj je bilo v naslednji fazi potrebno poiskati družine, ki so pomoči potrebne in jim razdeliti pohištvo, zagotoviti prevoz, demontažo starega in montažo novega pohištva, odvoz na deponijo, ipd… Po organizacijski ureditvi donacije, smo pričeli z iskanjem družin, ki živijo v težkih življenjskih razmerah. S pomočjo podjetja Želva d.o.o. in CSD Ljubljana smo skupaj skrbno izbrali 7 družin, ki živijo v težkih razmerah, predvsem pa so se znašle v finančnih stiskah in jim glede na njihove potrebe dodelili pohištvo, oziroma delno prenovili dom.

S pomočjo pridnih rok zaposlenih v invalidskem podjetju Želva d.o.o smo sestavili, razdelili in razvozili prav vsak kos dobljenega pohištva. V zameno za naš čas, trud in delo pa smo nazaj dobili en kup iskrenih nasmehov in srčnih solz sreče.