Razstava portretov: Nasmehi, ki odpirajo srca

» Razstava Škofja Loka «

Zavod ZRIPS je v sodelovanju z Blažem S. Kobalom pripravil projekt - Razstavo portretov oseb z motnjo v duševnem razvoju. S projektom smo želeli in želimo še naprej širši javnosti približati osebe z motnjo v duševnem razvoju, saj so le ti še vedno stigmatizirani, prezrti. Namen razstave je bil na nevsiljiv način prikazati drugačnost in lepoto, ki sije v vsakem izmed nas ne glede na zunanjost ali mentalne sposobnosti.

Naš projekt je finančno podprla Občina Škofja Loka. Tako smo odprtje čudovite razstave pripravili v Mestni hiši oziroma Sokolskem domu v Škofji Loki.
Odprtje razstave je bilo 28. 9. 2022 ob 16.30. Na voljo za ogled je bila v obdobju med 28. 9. 2022 - 2. 11. 2022.

Dogodek sta otvorila Vid Kozelj in Maša Udovč s čudovitim akustičnim pevskim nastopom.

Izredno vzpodbudne in pozitivne misli nam je namenila predsednica Sveta Zavoda ZRIPS, dr. Vadnal Katja. Otvoritve se je udeležil tudi predstavnik Občine Škofja Loka, gospod Rok Primožič.

Za dogodek odprtja smo se povezali z lokalnim društvom Sožitje Škofja Loka. Pripravili so nam čudovito točko folklorne skupine. Prav tako smo k sodelovanju povabili Osnovno šola Cvetka Golarja iz Škofje Loke, ki se je vključila v program s plesno točko Otroška folklorna skupina Trata na OŠ Cvetka Golarja pod mentorstvom učiteljic Marjance Trilar, Simone Jenko in Mojce Bogataj.

Tako odprtje, kot sama razstava sta požela res veliko zanimanja. Odprtju se je odzvala tudi novinarka Gorenjskega Glasa in o dogodku pripravila kratek prispevek, ki ga lahko najdete TUKAJ.