Ekipa

Marina Omahen

direktorica

Marina se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami na področjih vodenja in organizacije delovnih procesov, predvsem pa projektnega in timskega dela, ki so ključne za vsako uspešno organizacijo. Uspešen Zavod je plod dobrega sodelovanja vseh vključenih v skupnost ter dobre medsebojne komunikacije.

Marina je magistra ekonomskih in poslovnih ved, mentorica, usposobljena za strateško vodenje tudi zahtevnih delovnih sistemov. V prvi vrsti pa je Marina srčna oseba z veliko začetnico, zagovornica ljudi, pravic do kvalitetnega in dostojnega življenja vseh, še posebej invalidov. Ima izreden čut za soljudi, za pomoč šibkim in ranljivim ter izredno sposobnost poslušanja in sodelovanja. Z njeno strokovnostjo, odprtostjo in širino vodi Zavod z zanosom, da razširi svoja krila na področju socialnega varstva v Sloveniji.

Jerca Kozelj

strokovna vodja

Že od zgodnjih srednješolskih let je vedela, da je njeno poslanstvo delo z ljudmi. Od nekdaj jo je zanimala psihologija človeka – medsebojni odnosi, raziskovanje podzavesti ter prepričanj ljudi. Tako je uspešno doštudirala Pedagogiko na Filozofski fakulteti, z razširjenim magistrskim delom otrok s travmatičnimi izkušnjami. Njene bogate izkušnje dela z ljudmi si je nabirala kot večletna prostovoljka in zaposlena na Društvu Center za pomoč mladim Ljubljana, kjer je izvajala raznolike delavnice, svetovalnice za mladostnike in treninge za krepitev samozavesti.

Jerca je strokovna vodja našega Zavoda že od samega začetka, je idejna in izvedbena vodja strokovnih projektov za de-stigmatizacijo invalidov, inkluzivnih delavnic in svetovalnic v našem Zavodu. Je izredna organizatorica in svetovalka. Z lahkoto rečemo, da je rojena za delo z otroci, mladostniki ter osebami z motnjo v duševnem razvoju. Navsezadnje pa je neusahljiv vir idej, ki ji nikoli ne zmanjka poguma in optimizma za realizacijo res srčnih projektov.

Polona Kotnjek

usklajevalka osebne asistence

Je v prvi vrsti raziskovalka življenja in sebe. Je koordinatorica inkluzivnih projektov in usklajevalka osebnih asistentov pri Zavodu ZRIPS, je profesorica in pedagoginja, ki ima več kot 17 letne izkušnje na področju izobraževanja, poučevanja in varstva otrok, mladostnikov in oseb z motnjo v duševnem razvoju. Sooblikuje in vodi programe vseživljenjskega učenja OMDR, varstvene in doživljajske programe za otroke, programe za starše oz. mlade družine ter izvaja spremstva na raznolikih programih za OMDR ter njihove svojce. Več kot 20 let že deluje kot prostovoljka na invalidskih in humanitarnih programih, je predavateljica z lastnimi izkušnjami življenja z OMDR in skrbi za OMDR.

Polona je soustanoviteljica portala za ženske in svetovalka na področju poslovne komunikacije, marketinga in timskega dela. Je oseba, ki s svojo neskončno pozitivno energijo skrbi za pozitivno vzdušje in smeh v našem zavodu. Kot sodelavka je strokovna in vedno pripravljena nesebično pomagati, tam kjer je potrebno.

Tamara Kralj

kadrovska služba

Je umetnica po srcu in duši, navznoter in navzven. Že od malih nog so jo navduševale zgodbe… Zgodbe umetnosti, narava, lepote in zgodbe ljudi. In prav zgodbe so tiste, ki so jo navdihnile za študij bibliotekarstva in informatike. V svoji poklicni karieri je počela že marsikaj, vedno pa je bila povezana z organizacijo, urejanjem delovnih procesov in komunikacijo s strankami, naročniki in partnerji. V našem Zavodu skrbi za natančno, skrbno in pravilno urejeno celotno kadrovsko evidenco in je s svojo prijetno, razumevajočo in nežno energijo čudovit doprinos našemu delu.

S Tamaro je marsikaj lažje in hitreje opravljeno. Ima izjemen čut za estetiko in je vedno pripravljena za realizacijo novih idej in podpornih storitev za izboljšanje kvalitete življenja naših uporabnikov.

Mojca Stres

računovodja

Mojca je strokovnjakinja na računovodskem področju. Kot doštudirana elektro inženirka (zanimivo, saj to nikoli ni bilo njeno področje dela), si je mesto našla v komerciali in računovodskih poslih. Njene dolgoletne izkušnje izhajajo iz večih področij računovodenja. Izkušnje z delom ima tako v velikih podjetjih, računovodskem servisu, delovala pa je tudi samostojno. Je preprosto, primorsko dekle z izrednimi delovnimi navadami.

Mojca je ena bolj natančnih ljudi z izostrenim vidom in vsaki stvari bo vedno prišla do dna. Svoj prosti čas najraje preživlja zunaj, v naravi, njena strast pa je vrtnarjenje. Poleg tega, da na delo vsak dan pride peš, pa zelo radi skoči tudi na izlet s kolesom. Čeprav je navajena samostojnega dela, pa je Mojca tudi odlična družba in brez njenega doprinosa naš Zavod ne bi mogel tako skladno in dobro delovati.